12 abr 2011

Tagine de ternera con pimientos


Aquí os traigo una rica receta muy completa. Una ternera al horno con varias verduras. En el horno queda una carne jugosa y tierna.
Es una delicia.
Ahí vamos:

Ingredientes:
-500g de espalda de ternera (con algo de hueso)
-1 cebolla mediana
-3 tomates
-2 patatas
-1 pimiento verde
-1 pimiento rojo
-1 puñado de perejil
-2 ajos
-pimienta negra, jengibre, comino, azafrán, pimentón picante
-sal
-aceite de oliva

Preparación:
1- Pondremos un buen chorro de aceite en el tagine, y sofreiremos los ajos picados con el perejil hasta que se empiecen a dorar.
2- Añadiremos la cebolla laminada y la dejaremos cociendo unos 10 min.
3- Cuando tengamos bien sofrita la cebolla, pondremos una cucharadita de cada una de las especias y mezclaremos bien.
4-Añadiremos la carne y la doraremos ligeramente.
5-Mientras cortaremos las verduras laminadas en trozos grandes (como podéis ver en la foto) y lo colocaremos haciendo una montaña y combinando los colores de las verduras. Intentaremos antes mezclar un poco con las especias para que cojan el color o en todo caso, iremos cogiendo la salsa con una cucharada para repartir sobre las verduras.
6-Tenemos que tener el horno pre-calentado a 180ºC.
Añadiremos 1 vaso de agua al tagine y lo cubriremos con papel de aluminio, para evitar que se queme la superficie.
7- Lo dejaremos  cocer en el horno aproximadamente 1h. Iremos vigilando que se va evaporando el agua.
8-Finalmente retiraremos y ya podemos comer!
Ya veréis que carne tan jugosa!!!

Besaha!

4 comentarios:

  1. Hola guapa,
    Mai he provat el tagin al forn, té molt bona pinta! :D
    M'agrada el new look del bloc!
    Una abraçada!

    ResponderEliminar
  2. Hola guapiii, quina ilusió veure't fidel al blog!!!!!
    Bé després de prendre'm uns mesos sabàtics s'ha de tornar a la feina, i que millor que amb una renovació!
    Referent al tagine, l'has de probar, segueix quedant tant tendre i suculent com a la olla però ademés té un sabor de rostit que es barreja amb el sabor inconfundible del propi tagine!!!
    Al Marroc, a més del pa i pastes, es molt comú portar tagines als forns públics de peix o de carn, i imagina't a aquells forns tradicionals com queden els plats!!!! La família del teu marit com ho fa?
    Molts petons guapa!

    ResponderEliminar
  3. Bones, guapíssima!
    Doncs la seva mare antigament sí que portava a coure el pa al forn, però ja fa anys que ho fan a casa, o sigui que de tagins res de res. Això sí, la seva tia de Marraquèix sí porta a coure la tangia al forn... mmmm!!!!!
    M'informaré bé a veure si abans ho portaven, potser que avui s'hagi perdut, com tantes coses bones...!!
    Una abraçada!

    ResponderEliminar
  4. Hola guapa, això també es veritat, ja comença a haver-hi molts avenços i avui en dia al Marroc ja hi ha forns bons i potents per fer tot el menjar a casa!
    Nosaltres seguim conservant el portar els tagines que van al forn, als forns públics i són una passada.
    Si més no, si que portareu les pastes a les Festes senyalades als forns públics? Perquè diguem que es la imatge més popular al Eid, veure un munt de gent portant safates enormes plenes de pastes perquè les hornegin!!!
    Molts petons, maca!

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...